Имаме добро законодателство и наредби, но проблема е с контрола от

...
Имаме добро законодателство и наредби, но проблема е с контрола от
Коментари Харесай

СЗО: Искаме въвеждането на системно здравно образование в българските училища, но срещаме отпор от МОН

" Имаме положително законодателство и наредби, само че казуса е с контрола от управляващите, който е доста невисок и колкото и положителни наредби да въведем, когато имаш свободния избор, както децата могат да си купуват всякакви неща, казуса ще остане ". Това сподели представителят на офиса на СЗО в България доц. Михаил Околийски на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Всичко се срутва, когато децата влезнат в 7-ми клас, тъй като не се съблюдават наредбите ", сподели доцент Околийски.

" Аз персонално се боря за въвеждането на редовно здравно обучение в българските учебни заведения от първи клас, това е в Плана за възстановяване и резистентност, успяхме да го вкараме вътре с предния състав на служебното държавно управление, с закани от страна на Министерството на образованието, че ще наложат несъгласие, тъй като не го желаят и не схващат важността на здравното обучение, с цел да може децата да чуят и да схванат, за какво не би трябвало да ги употребяват тези неща, за какво е значимо да спортуват ", съобщи той.

По негови думи никой не спортува по-малко от българските деца.

" В момента има междуведомствена работна група, между МЗ, МТСП и Министерството на образованието, която прави нещо, с цел да може от септември месец тези уроци да влезнат във всеки един час. Става въпрос за психологичното здраве, за половото здраве, за храненето и физическата интензивност, става въпрос за битката с хазарта, която също е голям проблем, облъчват се децата с всички вероятни нездравословни въздействия, включително да залагат по мачове и да имат вяра, че могат да забогатеят лесно, всичко това е част от това здравно обучение, което би трябвало да се преподава ", сподели в заключение доц. Михаил Околийски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР